Årets smitteverner 2021

Årets smitteverner 2021

Basert på de innkomne nominasjonene ble det under Smittevernforum 2021 delt ut pris til seksjon for Resistens og infeksjonsforebygging ved FHI. Gratulerer hjerteligst til årets flotte prisvinner.

Her er begrunnelsen fra en av nominasjonene:

Alle vet at den siste tiden har vært annerledes. Vi har nettopp gått gjennom en unntakstilstand vi ikke har sett maken til siden krigen. Og på mange måter, har dette vært en krig. En krig med en fiende som ikke kan skimtes med det blotte øye. Og det er veldig urettferdig krigføring! Hvordan skal man forsvare seg mot noe sånn? Hvor skal man plassere skyttergravene? Hvor er frontlinjen vår?

I denne krigen har vi måttet tenke annerledes, og konstant innovativt, for å beskytte vårt folk. Vi har måttet plassere frontlinjer på tvers av landet; over fjord og fjell, gjennom by og bygd, institusjoner og hjem og trikker og t-baner. Og hvis det er noen som har patruljert disse frontlinjene, med gjørme opp til knærne, dag inn og dag ut, så er det seksjon Resistens og  infeksjonsforebygging ved FHI. De har bemannet sine kontorer og telefoner 24 timer, syv ganger i uken, i hundrevis av dager. Og når ting har sett stillestående ut, så har denne avdelingen, med Hanne Merete Eriksen-Voll i spissen, klart gjennom ny forskning, enorme mengder analysert data å gi råd, besvare oppdrag, bekjempe fienden og spore smitten.

De har gjort alt de kan for å få hverdagen vår tilbake til normalen.

Ikke alle i seksjonen er tilstede på bilde, men du finner alle her

Bilde er publisert med tillatelse fra Oliver Kacelnik