Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen beskriver hvordan Norsk forum for smittevern i helsetjenesten samler inn og bruker personopplysninger når du besøker våre nettsider, er medlem av oss eller på annen måte er i kontakt med oss. Norsk Forum for smittevern i Helsetjenesten er behandlingsansvarlig for personopplysningene. Personvernerklæringen gjelder ikke tredjeparters behandling av personopplysninger. Tredjeparter som vi samarbeider med har egne personvernerklæringer og egen praksis som de selv er hovedansvarlige for.

Personopplysninger

Opplysninger som du har oppgitt ved innmelding i Smittevernforum, oppgitt ved søknad om stipend, sendt reiseregning, kontaktet på e-post eller har oppgitt i andre formål brukes hovedsakelig til å administrere medlemskap og levere tjenester i henhold til vår strategi og formål. Dette omfatter utsending av informasjon til medlemmer, utsending og håndtering av faktura/medlemskontingent, ha oversikt over hvem som er medlemmer og antall medlemmer, samt administrering av stipendmidler. Informasjon som vi innehar er typisk navn, e-post-adresse, telefonnummer og eventuelle andre opplysninger du oppgir (fakturaadresse, stilling og arbeidssted). Innsamling av data er minimert slik at vi kun samler inn eller lagrer nødvendige og relevante opplysninger for at vi som virksomhet kan arbeide i henhold til vår strategi og vårt formål. Det rettslige grunnlaget for informasjon/nyhetsbrev og annet er at det foreligger et eksisterende medlemsforhold og du ikke har reservert deg mot å motta våre henvendelser.

Når du besøker våre nettsider samler vi og vår underleverandør av nettsiden (Idium AS) inn og lagrer informasjon om brukeratferd. Lenger ned i personvernerklæringen finner du nærmere informasjon om vår bruk av våre nettsider og informasjonskapsler (cookies).

Underleverandører og samarbeidspartnere

Norsk Forum for smittevern i Helsetjenesten benytter seg av underleverandører (databehandlere) for innsamling, lagring og informasjonshåndtering. Disse underleverandørene behandler data på våre vegne i henhold til databehandler og våre instrukser, og i henhold til norsk og europeisk personvernlovgivning.
Liste over våre underleverandører og samarbeidspartnere:

  • Idium AS
  • Amesto
  • Fjell og Fjord Konferanser AS
  • Sendregning.no

Våre nettsider og informasjonskapsler (cookies)

Når du besøker en av våre nettsider samler vi og vår underleverandør av nettsiden (Idium AS) inn og lagrer informasjon om brukeratferd. Dette omfatter opplysninger om din IP-adresse, nettleser, lokasjon, nettleverandør, operativsystem, tid brukt på siden, hvilket nettsted du kommer fra og nettaktivitet på våre nettsider.
Formålet med behandlingsaktivitetene er å optimalisere våre nettsider ovenfor våre besøkende samt utføre analyser av trender og mønstre ved bruken av nettsidene. Det rettslige grunnlaget er vår berettigede interesse i å tilpasse vår nettsider og tjenester til brukernes antatte behov. Anonymiserte opplysninger som ikke kan knyttes til deg vil kunne bli brukt og beholdt for statistiske og analytiske formål.

Vi benytter oss av informasjonskapsler (cookies) når du besøker våre nettsider. Informasjonskapsler, også omtalt som cookies, er tekstfiler som lastes ned og lagres på enheten din når du besøker nettsiden. Vi benytter informasjonskapsler for autentiseringsformål slik at du ikke trenger å identifisere deg hver gang du besøker nettstedet vårt. Informasjonskapsler benyttes også for brukerstatistikk, for å tilpasse nettsidene ovenfor våre besøkende samt for å huske besøkendes brukerpreferanser. Vi benytter også informasjonskapsler for å forbedre funksjonaliteten til nettsidene. Dette gjør vi ved å lagre informasjon som reduserer fremtidig nedlastningstid og annen informasjon som kan benyttes til å forbedre brukeropplevelsen. Vi bruker dessuten informasjonskapsler for markedsføringsformål. Informasjonskapslene vil kunne brukes til å rette relevante annonsebudskap mot deg på andre nettsteder og digitale plattformer. Du kan via innstillingene i nettleseren hindre at nettleseren lagrer informasjonskapsler samt slette informasjonskapsler. En veiledning på hvordan administrere informasjonskapsler i de vanligste nettleserne finner du her. Vær oppmerksom på at slik sletting og hindring av bruk av informasjonskapsler kan medføre redusert funksjonalitet på denne og andre nettsider.

Dine rettigheter

I henhold til norsk personvernlovgivning her du en rekke rettigheter knyttet til personopplysninger som gjelder deg. Som registrert har du i utgangpunktet følgende rettigheter:

  • Rett til innsyn – du har rett til å få vite hvilke personopplysninger vi har registrert om deg og til å motta en kopi av personopplysningene.
  • Rett til retting – du har rett til å få feil, ufullstendige eller irrelevante opplysninger om deg korrigert eller fjernet.
  • Rett til sletting – du har med visse unntak rett til å få slettet personopplysninger vi har lagret om deg.
  • Rett til å kalle tilbake samtykke – du rett til å kalle tilbake et samtykke du har gitt til oss som vi har innhentet for behandling av personopplysninger som krever samtykke. Du har også rett til enhver tid til å protestere mot at personopplysninger behandles med henblikk på direkte markedsføring.
  • Rett til dataportabilitet – du har rett til å få utlevert personopplysningene du har gitt til oss i et maskinlesbart format og til å overlevere disse til en annen tjenesteleverandør.
  • Rett til å klage – du har rett til å klage på vår behandling av personopplysninger til Datatilsynet. Vi oppfordrer deg likevel til å henvende rette en henvendelse til oss først.

Disse rettighetene kan være begrenset i visse situasjoner, som for eksempel hvis vi er lovpålagt å behandle personopplysningene. For spørsmål som gjelder personvernerklæringen eller bruk av personopplysninger, kontakt post@smittevernforum.no.

Endringer i denne personvernerklæringen

Vi kan, uten forvarsel, endre eller oppdatere denne personvernerklæringen. Den siste versjonen vil gjøres tilgjengelig på nettsiden til Norsk forum for smittevern i helsetjenesten. Ved vesentlige endringer vil vi legge ut en melding på nettstedet og/eller informere deg via e-post.